1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Ağrıda kar yağışı çocukları sevindirdi

Ağrıda kar yağışı çocukları sevindirdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağrıda kar yağışı çocukları sevindirdi

Ağrıda kar yağışı, Ağrı’da iki gündür aralıksız devam eden yoğun kar yağışı, şehirde yaşamı olumsuz etkilese de çocuklar için büyük bir sevince dönüştü. Özellikle Fırat Mahallesi’nde yaşayan çocuklar, bembeyaz örtüyle kaplanan sokaklarda kartopu oynayarak ve karda kayarak eğlendi. Miniklerin neşeli anları, Karaköse Haber muhabirinin kameralarına yansıdı.

“Camiye Gidiyoruz Diye Çıktık, Kendimizi Parkta Buldulduk!”

Mahallede yaşayan Melikşah Bozok, Alp Kılınç ve Emre Özmen, kar tatilinin keyfini çıkardıklarını belirterek o anları anlattı. Melikşah Bozok, sabah evden çıkarken camiye gideceklerini söyleyip kendilerini parkta bulduklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“Cuma namazına gidiyoruz diye evden çıktık ama dışarıdaki karı görünce dayanamadık. Evimizin hemen yanındaki parkta kartopu oynamaya başladık. Daha önce böyle bir kar görmemiştik, her yer bembeyaz oldu. Karda kaymak, kartopu oynamak çok eğlenceli. Ellerimiz üşüse de devam ediyoruz, çünkü tatil bitmeden doya doya oynamak istiyoruz.”

Kar yağışını uzun süredir beklediklerini söyleyen Alp Kılınç, sabah uyandığında bambaşka bir manzara ile karşılaştığını belirterek şunları söyledi:

“Gözümü açtığımda her yer bembeyazdı! Hemen dışarı çıkıp karın tadını çıkarmak istedim. Kar topu savaşları yapıyoruz, bazen yere düşsek de hiç önemli değil. Kardan adam yapmayı da denedik ama hava o kadar soğuktu ki elimiz dondu! Yine de çok eğleniyoruz.”

“Keşke Tatil Daha Uzun Sürse!”

Emre Özmen ise okul tatilini fırsat bilerek dışarıda vakit geçirdiklerini söyledi:

“İki gündür okullar tatil olduğu için sürekli dışarıdayız. Kar topu oynuyoruz, kendimizi karın içine atıp yuvarlanıyoruz, bazen de kayıyoruz. Kızağımız yok ama kendi yöntemlerimizle eğleniyoruz. Keşke tatil biraz daha uzun sürse!”

Ağrı’da etkili olan yoğun kar yağışı, şehirde günlük yaşamı zorlaştırsa da çocuklar için unutulmaz bir eğlenceye dönüştü. Fırat Mahallesi’nde gün boyu karda oynayan minikler, tatilin devam etmesi halinde eğlencelerine kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir